0

4TH SINGLE, ‘WOLFIE’, HITS YOUR LOCAL RADIOS!

Announcement for Wolfie - edited

Dear my good friends,

My 4th single, ‘Wolfie’, has just released and now available on some of local radio stations in Indonesia. I also would like to thank you to the music directors from the best Indonesian radio stations who supported to play ‘Wolfie’ starting from Saturday, February 21, 2015. Don’t hesitate to mention them on Twitter to request ‘Wolfie’ anytime! xx

1. Star Radio Tangerang – @STARADIO1073
2. Lesitta FM Bengkulu – @ RadioLESITTA
3. Play FM Palembang – @975PLAYFM
4. MG FM Ciamis – @mgfmciamis
5. Donna FM Blitar – @RadioDonnaFM
6. Evella FM Palangka Raya – @ EvellaFm
7. Istana FM Ternate – @istanafmternate
8. BFM 104.6 Belitung – @bfmbelitung
9. RRI Pro 2 Mataram – @pro2mataram
10. Suara Akbar Jember – @suaraakbar
11. I Radio Banjarmasin – @901IRadioBDJ
12. Swara Unib Bengkulu – @swaraunibfm
13. Harmoni FM Rokan Hulu – @HarmoniFmRohul
14. SINDO Trijaya FM Kendari – @trijayakendari
15. RRI Pro 2 Denpasar – @Pro2fmdenpasar
16. Radar FM Lampung – @radarfmlampung
17. Swara Muda Bandung – @SwaramudaBDG
18. SE Radio Bandung – @SE881FmRadio
19. Radio Kiss FM Jember – @kissfmjember
20. Matrix FM Lampung – @matrixfmlampung
21. Kiss FM Medan – @KissFmMedan
22. Sonora Medan – @SonoraMedan
23. BOS 93.9 FM Weleri – @radiobosweleri
24. SCBS FM Lombok – @SCBS936FM

0

DARRYL WEZY ANNOUNCES DIGITAL REISSUE OF ‘MAZE OF FEARS’ ON ITUNES

Maze of Fears final copy

Jakarta, February 12, 2015

Darryl Wezy, a Jakarta-based singer-songwriter, reissues his debut album, “Maze of Fears”, with a new cover art by Deborah Tasia Sugiyanto, a Bandung-based artist. After departure from the previous label, this album is now under his own label, Björnsson Records. This album could be purchased starting from February 12, 2015, on iTunes and will be available later in some digital music stores such as Spotify, Gracenote, Google Play, Rhapsody, Guvera, Deezer, and many more.

“Maze of Fears” is a debut album from Darryl Wezy that released in 2012 and later 2013 in Japan under the independent label Production Dessinee which has released the repertoires from Mindy Gledhill, White Shoes & The Couples Company, Adhitia Sofyan, etc. The producer Aghi Narottama also contributed very well for creating the true color of Darryl Wezy music through 11 tracks that well-produced between the years of 2011 – 2012.

Björnsson Records is a Jakarta-based independent label that owns its first release, “Maze of Fears”. This label is founded by Darryl Wezy as a home; a place to learn for contributing in the digital era of music industry.

Download_on_iTunes_Badge_US-UK_110x40_1004




For press enquiries, please don’t hesitate to contact:

Björnsson Music Management

Andy
e-mail: darrylwezy@gmail.com


Darryl Wezy Umumkan Rilisan Ulang Digital ‘Maze of Fears’ di iTunes

Darryl Wezy, penyanyi dan pencipta lagu asal Jakarta baru saja merilis ulang album perdananya yang berjudul “Maze of Fears” dengan desain sampul yang baru oleh Debora Tasia. Setelah berpisah dengan label sebelumnya, kini albumnya berada di bawah labelnya sendiri, Björnsson Records. Album ini dapat dibeli mulai tanggal 12 Februari 2015 di sejumlah penyedia layanan musik digital seperti iTunes, Spotify, Gracenote, Google Play, Rhapsody, Guvera, Deezer, dan masih banyak lagi.

Maze of Fears merupakan album pertama yang dirilis pada tahun 2012 di Indonesia dan kemudian di Jepang pada tahun 2013 di bawah label Production Dessinee yang tercatat merilis katalog seperti Mindy Gledhill, White Shoes and The Couples Company, Adhitia Sofyan, dan sebagainya. Aghi Narottama yang merupakan produser album ini juga turut memberikan warna musik yang khas di dalam sebelas lagu yang diproduksi sekitar tahun 2011 – 2012 lalu.

Björnsson Records adalah sebuah label independen asal Jakarta yang kini memiliki rilisan pertamanya, “Maze of Fears”. Label ini diprakarsai oleh Darryl Wezy sendiri sebagai rumah dan tempat belajar untuk berkontribusi dalam industri musik di era digital.

Untuk informasi lebih lanjut, harap hubungi:

Björnsson Music Management

Andy
e-mail: darrylwezy@gmail.com

0

ANDEZZZ & DARRYL WEZY TO RELEASE “WAKE UP THE SUN”

Wake Up The Sun cover

It’s been fun working with Andezzz and I have been waiting for this single so long! Despite of the fact that I was surprised by Akira As Astronaughty remix on this single (my dreams always come true!), writing music and story at the same time always makes me happy without being fragmented by the media itself. “Wake Up The Sun” seems like a new story-telling style in my music project, meanwhile Andezzz always creates the hip atmosphere in every our song.

Back to “Together Again”, which tells the story about two creatures in post-apocalyptic land that looking for each other after being separated by the systems and society rules. After being together again, now they continue to run away from the land. Did they lived happily ever after? Find the answer on “Wake Up The Sun”….



ANDEZZZ & DARRYL WEZY
WAKE UP THE SUN -EP
RELEASE DATE: 30 MAY 2014
LABEL: LAXITY RECORDINGS

1. Wake Up The Sun (Original Mix)
2. Wake Up The Sun (Akira As Astronaughty Re-Awake-Mix)

Available on Amazon.com, iTunes, Beatport, Spotify, Juno Records, etc!




WAKE UP THE SUN
Written by Darryl Wezy
Music by Andezzz & Darryl Wezy

Drive away, too far
Like a man walks in the dark
Some of places in this town
Never find their way to shine

Blame it on the city lights
We always see the things on different side
Come to me and hold me tight
Don’t find the terrible things inside…

One of us, is it you, would you leave us soon?
Two of us, getting blue, would you step out soon?

We’re gonna wake up the sun
When the stars and moonlight get home safe and sound..
We’re gonna wake up the sun
On the ground we shook
No matter what we’ve done

Flying out through the ocean tides
Maybe it’s just the way I feel to pass the rough time
Dazzling tunes are waiting inside
Let’s fill the floor to feel the beats that you can’t describe

0

DARRYL WEZY ON MTV ARTISTS

My MTV Artists Page

Hello, hello, hello!

Long time no post on this website.
I would like to announce a good news…

*drum roll

Now you can visit my music on MTV Artists!

I’m so excited and really glad with this opportunity.

The other good news is, you can download my latest single “Imaginary Hill” for FREE via my MTV page!

So, feel free or PLEASE do favor for me, go to http://www.mtv.com/artists/darryl-wezy/ and download “Imaginary Hill” for FREE. Fill your e-mail address and we will send the download link to your e-mail. Well, it is so easy and I hope you also enjoy my debut album “Maze of Fears” for full streaming!!

See you there!

Darryl

0

MECHANICAL LICENSE VS SYNC LICENSE: BAGAIMANA MENDAUR ULANG LAGU SECARA LEGAL

Cover Song History, courtesy of LimeLight

Cover Song History, courtesy of LimeLight

Jauh sebelum merilis album pertama, banyak pertanyaan di kepala soal bagaimana meminta izin untuk mendaur ulang lagu idola kita. Semuanya mau di-cover!

But, who doesn’t?

Selama ini kebanyakan dari kita nggak menyadari kalau ada yang namanya Mechanical License yang bisa membebaskan kita untuk mendaur banyak lagu-lagu yang dipublikasikkan oleh music publisher asal Amerika Serikat seperti ASCAP (The American Society of Composers, Authors and Publishers), BMI (Broadcast Music, Inc), SESAC (Society of European Stage Authors and Composers), dan masih banyak lagi. Mechanical License adalah hak lisensi atau hak terkait untuk merekam dan menjual lagu daur ulang atau cover song melalui rekaman CD, vinyl, dan digital download. Sudah dapat solusinya?
Kamu boleh lega karena sekarang udah ada mechanical license, tapi kamu juga harus tau syarat dan ketentuannya sebelum mendaftarkan lagu-lagu yang pengin didaur ulang lewat beberapa perusahaan penyedia mechanical license seperti The Harry Fox Agency dan LimeLight.

Harry Fox Agency, salah satu online mechanical license provider

Apa itu Mechanical License?

Mechanical License adalah hak lisensi atau hak terkait untuk memproduksi kembali dan mendistribusikan komposisi musik atau lagu—yang bukan public domain atau hak cipta yang telah menjadi milik publik—melalui phonorecords seperti misalnya CD, rekaman, kaset, ringtone, dan digital download. Seiring teknologi berkembang, kita menjadi semakin mudah untuk mendapatkan akses apa saja. Termasuk ke dalam industri musik internasional yang sebelumnya sangat susah dijangkau oleh orang-orang yang tidak memiliki kaitan sekalipun dengan industri tersebut. Mechanical license provider yang beroperasi secara online ini setidaknya meringankan kalangan pelajar atau mahasiswa, aktivis gereja, indie label, dan tentunya band-band dan artis-artis yang ingin mendaur ulang musik artis atau band tertentu.

Format yang ditawarkan The Harry Fox Agency dan LimeLight,untuk mendapatkan hak lisensi tersebut umumnya berbentuk fisik seperti CD atau DVD, Digital Download (via iTunes, Amazon MP3, Spotify, dsb), interactive streaming, dan ringtone. Cara daftarnya gampang banget, kayak kita daftar Facebook aja!

iTunes, salah satu content provider yang berbasis di Amerika Serikat

Sebelum mendaftarkan lagu yang pengin di-cover, sebaiknya kamu perkirakan dulu mau mengajukan berapa unit yang ingin dijual. Misalnya; kamu pengin mengajukan lagu Lady Gaga yang Bad Romance versi rekaman kamu untuk dijual secara digital download, kamu mau jual berapa unit batasannya? 100 unit mp3? atau 200 unit mp3? Jadi, sistemnya akan pre-paid royalti. Dan kamu cuma bisa menjual lagu daur ulang kamu sejumlah unit yang kamu ajukan. Setelah mencapai batasnya, kamu tidak bisa menjualnya lagi. Jika kamu ingin memperpanjangnya lagi, kamu bisa mendaftarkan ulang lagu tersebut dengan mendapatkan diskon yang biasanya setengah harga (ternyata hal ini berlaku di LimeLight dengan sebutan Service Fee Discount!)

Untuk info tambahan, biaya pre-paid royalti kepada music publisher tentunya berbeda dengan biaya pembebasan lisensi yang diminta sebesar kurang lebih $15 per lagu. Karena perusahaan-perusahaan mechanical license provider ini bergerak di negara Amerika Serikat, maka hukum yang diterapkan pun harus mengacu kepada standar royalti fee music publisher. Berdasarkan Library Congress, berikut ini daftar jumlah royalti yang akan didapatkan oleh music publisher dan kamu nantinya.

Produk fisik seperti CD, vinyl, kaset) dan Digital Download (MP3):

o Untuk rekaman di bawah 5 menit, $0.091 atau 9.1 sen per lagu.
o Untuk rekaman mulai dari 5 menit atau lebih, $0.0175 per menit, atau 1.75 sen.
o Untuk Ringtone, $0.24 per unit atau 24 sen, tidak ada batasan durasi.
o Untuk Interactive Streaming, $0.01 atau 1 sen, tidak ada batasan durasi.

Begitu juga dengan royalti yang akan didapatkan oleh pihak penerbit lagu yang kamu ajukan, akan mendapatkan jumlah royalti yang sama, hanya saja perhitungannya menjadi:

Misalnya, 200 unit x $0.091 = $18.2, jadi ini adalah royalti yang didapatkan oleh music publisher tersebut.

Sedangkan kamu harus membayar lisensi lagu dan pre-paid royalty dengan hitungan seperti ini:
Misalnya, $15 + (200 unit x $0.091) = $33.20.
Oh iya, jangan lupa buat akun PayPal! Semua royalti cairnya akan lebih mudah kalo lewat PayPal.

Selebihnya, royalti yang kamu dapatkan dari hasil penjualan nantinya akan dikalkulasikan berdasarkan kesepakatan dari MP3 content provider seperti iTunes, Amazon MP3, Spotify, dan sebagainya. Tentunya dengan mengacu kepada standar dari Library Congress. Untuk detail soal royalti yang akan kita dapatkan, tidak ada penjelasan yang pasti tentang royaltinya. Karena setiap content provider memiliki kebijaksanaan yang berbeda-beda.

Biasanya, proses pengajuan lisensi ini akan memakan waktu sekitar 10 sampai 15 hari kerja. Selama menunggu, jangan rekam lagunya dulu, ya! Shit happens all the time, dan kita nggak mau kan kecewa gara-gara udah capek bikin lagunya secara maksimal, ternyata gagal dapat lisensinya. Sekalipun perusahaan-perusahaan tersebut menjanjikan sekali kelihatannya.

Apa bisa menjadi International License? Ada kabar buruk dan kabar baik. Pertama, kabar buruknya mechanical license provider yang sudah ada nggak bisa memberikan lisensi internasional. Agen-agen seperti The Harry Fox Agency, LimeLight, dan CDBaby memperbolehkan kita untuk menjual lagu-lagu daur ulang hanya di Amerika Serikat beserta negara-negara bagiannya. Bagaimana kalo kita mau jual lagu-lagu kita di Melon Music, Nokia Music Indonesia, dan content provider dari Asia? Kalau perusahaan itu ada di bawah kontrol perusahaan di Amerika Serikat, masih bisa. Tapi kalau tidak, sepertinya kamu harus meminta izin ke music publisher atau label secara langsung. Kalau kamu ragu, kamu bisa tanya langsung ke content provider yang bersangkutan. Kabar baiknya, iTunes, Beatport, Amazon MP3, dan beberapa content provider lainnya yang berada di bawah nama perusahaan Amerka Serikat masih bisa menerima lagu-lagu daur ulang kamu. Apalagi kalau kamu sudah mendistribusikan mp3 lagu-lagu kamu lewat perusahaan yang berbasis di Amerika Serikat, sebut saja CDBaby dan TuneCore. Jadi, sepertinya nggak masalah kalau mau memasarkannya lewat perusahaan yang berbasis di Amerika Serikat.

Pantesan, lagu-lagu cover yang dijual oleh banyak artis YouTube seperti Boyce Avenue, Madilyn Bailey, Jake Coco, dan sebagainya selalu dijual dalam digital download di iTunes. Karena hal ini memudahkan mereka untuk mendistribusikannya dengan jumlah unit yang telah diajukan. Karena jika ingin menjualnya di luar Amerika Serikat, dengan catatan menjual rilisan fisik berupa CD atau DVD, kamu harus meminta izin langsung kepada music publisher yang mewakili negara di mana kamu akan menjualnya. Di sisi lain, kamu lebih praktis untuk mendistribusikannya secara digital lewat penyedia jasa distribusi mp3 seperti TuneCore, CDBaby, dan sebagainya yang akan mendistribusikannya lewat content provider berbasis di Amerika Serikat seperti iTunes, Amazon MP3, Beatport, Rhapsody, Google Play Music, dan sebagainya. FYI, iTunes Store Indonesia masih di bawah kontrol iTunes Store Amerika Serikat, jadi sepertinya tidak akan ada masalah jika kita mendistribusikannya lewat iTunes.

Sam Tsui, salah satu penyanyi daur ulang terpopuler di YouTube

Sam Tsui, salah satu penyanyi daur ulang terpopuler di YouTube

Apa itu Sync License?

Dan sebelum kamu membuat video klip ala-ala Boyce Avenue, Sam Tsui, Madilyn Bailey, Jake Coco, dan beberapa artis YouTube lainnya… ada beberapa hal yang harus diperhatikan seperti Sync License. Sync License atau Synchronization License adalah hak lisensi atau hak terkait untuk menggunakan musik dari pencipta lagu atau artis tertentu baik lewat tayangan audio-visual maupun sekedar audio saja (diputar atau dimainkan) di berbagai medium mulai dari rekaman video, film, acara TV, sampai area publik seperti restoran, kafe, bar, dan sebagainya.

Jake Coco dan teman- teman, salah satu pendaur ulang lagu-lagu populer yang banyak dilihat di YouTube.

Madilyn Bailey juga ikut tenar karena mendaur ulang lagu-lagu populer di YouTube

Jadi, YouTube yang selama ini setia banget ngasih liat video-video dari seluruh penjuru dunia itu ternyata punya aturan juga dalam mendistribusikan video-video dari penggunanya. Sesuai dengan perjanjian YouTube dengan banyak penerbit musik di seluruh dunia, YouTube tidak memiliki hak untuk bebas menampilkan semua video. Musik-musik yang sudah mendapatkan sync license dari music publisher seperti ASCAP, BMI, SESAC, dan PROs lainnya(Performance Right Organizations) telah mengatur hak terkait synchronization atau sync yang mengatur karya musik dari sebuah band atau artis tertentu tidak bisa sembarangan ditampilkan lewat medium seperti rekaman video, film, acara TV, sampai are publik tanpa izin dari pihak music publisher yang bersangkutan. Memang terkesan ribet ya, karena belum ada online sync license provider sampai saat ini, bahkan LimeLight pun sedang berusaha mencari solusinya di masa yang akan datang. Satu-satunya cara adalah mengajukannya langsung ke music publisher atau bertanya kepada label yang bersangkutan. Mereka juga berhak untuk memasang harga. Denger-denger dari pernyataan seorang music lawyer Sue Basko, biasanya rate-nya sekitar $15 atau $20, dan mungkin label tersebut bisa saja meminta royalti yang lebih semau mereka. Karena mereka yang bebas menentukan. Dan belum tentu juga, kita akan mendapatkan persetujuan walaupun kita punya uang banyak.

Gimana kalau kita tetap ngotot mau merilis video cover song di Youtube?

Hmmm… Bisa aja sih. Tapi menurut music lawyer Sue Basko, mungkin ada kemungkinan-kemungkinan yang bakal kamu hadapi di kemudian hari, salah satunya adalah:

1. Kamu dituntut oleh music publisher yang bersangkutan karena telah menyalahgunakan konten. Tuntutannya bisa ratusan ribu sampai jutaan dollar lho… itu duit bisa dipake buat beli Martabak Toblerone seumur hidup yang jualan… atau bisa beli lagu-lagunya Rick Nowels, Richard Stannard, Kara DioGuardi, C. Midnight, ABSOLUTE, John Shanks, Tore Johansson, dan lain-lain.

2. YouTube akan menurunkan videomu karena sudah melanggar aturan Sync License. Nanti akan muncul sebuah peringatan dari YouTube tentang videomu yang telah dihapus.

3. Kamu bisa posting video cover song kamu dengan cara mencantumkan judulnya bahwa itu cover song dari artis tertentu dan jangan lupa berikan link download iTunes dari artis asli yang memiliki lagu itu di video description setelah link download lagu daur ulang kamu sendiri. Jangan lupa juga mencantumkan credits siapa yang menyanyikan lagu itu aslinya, pencipta lagunya siapa, label dan music publisher-nya siapa. Mudah-mudahan saja label dari si artis yang asli akan berpikir kalau kamu membantu penjualan mereka.

4. Label sering membiarkan video cover song yang tidak memiliki izin Sync License untuk tetap berada di YouTube karena mereka berpikir bahwa ini akan menjadi sebuah publisitas yang baik. YouTube pun berpikir kalau fenomena cover song video menarik minat dan perhatian orang banyak di dunia dan telah menjadi batu loncatan orang-orang untuk mendapatkan perhatian dari dunia hiburan. Lagi pula, hitung-hitung promosi gratis kan untuk si artis asli dan labelnya juga…

Hal ini menjawab kenapa masih banyak cover song video yang tidak memiliki Sync License tapi masih bisa ditonton di YouTube. Semoga info ini dapat berguna untuk kamu yang mau memulai mendaur ulang lagu-lagu kesayangan kamu! Mohon maaf kalau ada kesalahan-kesalahan di dalam artikel ini karena aku pun masih belajar meriset mechanical dan sync license ini. Kalau ada saran dan kritik, feel free to give a comment or a question. I will try to answer it later.

Kalau suka sama artikel ini, please please please do me a favor! Bantu sebarkan link atau tautan artikel ini di Facebook dan Twitter atau berikan tautan artikel ini kepada teman-teman, kakak, adik, ayah, ibu, sepupu, dan kerabat kantor yang kamu sayangi. Kalau mau sharing dan diskusi (tapi jangan berdebat, ya) atau mau keep in touch di social media, bisa follow Twitter aku di bawah ini. Karena aku bakal sering cuap-cuap dan bridging mengenai artikel-artikel selanjutnya di website ini!

Twitter: @Darryl_Wezy
Facebook: http://facebook.com/darrylwezy
Soundcloud: http://soundcloud.com/darrylwezy

Stay Creative!

Wezy

0

MY FIRST ELECTRONICA EP ALBUM WITH ANDEZZZ

ANDEZZZ & DARRYL WEZY - TOGETHER AGAIN ARTWORK

Finally! My first Electronica EP album with Andezzz will be available on iTunes. You can click pre-order from now on and get your free preview from iTunes! You can also visit Andezzz official website on departurepeople.com for further information about the releases. FYI, the artworks made by Dinda Gayathri, a Jakarta-based illustrator who collaborated with us to make this amazing cover. Whoa!

Here we go…

Andezzz & Darryl Wezy
Together Again – EP
31 May 2013
Laxity Recordings

Tracklist:

1. Together Again
2. Together Again (Midnight Runners Remix)
3. Together Again (Random Remix)
4. Together Again (Andezzz Dub Remix)
5. Together Again (Instrumental Mix)

itunes_available

0

HELLO, JAPAN!

Cherry_Blossom_Walk_by_FairyOnTheInside

Japan is my favorite country, and I’ve been listening everything about J-Pop and I’m a big fan of Manga and Anime since I was a kid, especially One Piece, Dragon Ball, Chibi Maruko Chan, Crayon Shinchan, Doraemon, and many more. One thing about their music industry that I really love is their additional sleeve—I don’t know what is the name of this stuff—they put it on left, as the information or special note about the CD. It was 2004, at the class, daydreaming, and I was wondering if I could release my debut album in Japan someday with special additional sleeve which provides the information about my album.



Now, I got it.

"Maze of Fears" Japan Edition with the additional sleeve on left side

“Maze of Fears” Japan Edition with the additional sleeve on the left side

After the release of my debut album nationally on 8 October 2012, I made a debut in Japan (24 April 2013) under the independent label Production Dessinee. Wow, they released me during Golden Week, which is COOL! It reminds me about Koinobori…Well, thanks to IVY League Music and Rooftop Sound for this wonderful gift. And also, big thanks to Masao Maruyama for the opportunity, I never thought it would be like this. It was like dream came true every day since my debut album, “Maze of Fears”, released without launching party and we just believed it would be fine. And yes, it’s fine…

Anyway, this is Maze of Fears cover for Indonesian Edition…
MazeofFears

Japan has given me a lot of opportunity to be introduced in their independent music industry and I don’t expect too much for this before, but I just believed that I will release my album in Japan with the additional sleeve outside the CD and using Hiragana letters as a special note. And it happened!
But, it’s not getting stop on the release matters. The other surprises came from some of media in Japan. They published me on Madame Figaro Japon (June edition, maybe?) which considered as a popular fashion magazine from France and Japan.

Madame Figaro Japan

Then, the next is Billboard Japan which surprised me when I read the review from Mr. Hitoshi Kurimoto. He knew me so well without interviewing me first. And he could explain everything about my musicality, perfectly. It was a great moment, thanks for this amazing review.

Darryl Wezy on Billboard Japan

Darryl Wezy on Billboard Japan

I thought it would be just in the scope of online media, but they introduced me on Sankei Shimbun Japan, a daily newspaper and one of top five national newspapers in Japan. It was shocking me. Of course, I got the online edition from their website, so I could access it easily when some people told me about this good news from Facebook and Twitter.

Sankei Shimbun Japan, 1 May 2013

Sankei Shimbun Japan, 1 May 2013

But the important thing is… they appreciated me very well anyway. I never felt so happy like this. Thanks Japan, wait for me! 🙂

0

MAZE OF FEARS: A DEBUT ALBUM FROM DARRYL WEZY

wezy_frontcover80.jpg

When you believe in something, you must be prepared. Maze of Fears is just an imaginary album from a little boy. Fears were his friends, but he realized that these things were just the messengers to the world. He started to write the fears and sing along as well as the bluest boy in this town. Writing music and lyrics are the things what he called the real fight against his fears.

Maze of Fears is a debut album from a boy who named his music project under a pseudonym name, Darryl Wezy. “This album consists of 11 songs telling about how to fight against your fears in relationships, family, friendships, cultural issues, and how to gain self empowerment and motivation for ourselves.” explained Darryl. The album was successfully realized after Darryl participated in A Music Network, music audition program, in which five acoustic songs offered by him successfully set aside tens of other participants. And now the five acoustic tracks have expanded to 11 songs arranged with producer Aghi Narottama (KALA, Pintu Terlarang, ONROP! Musikal, Negeri 5 Menara, etc) and string section assisted by Alvin Witarsa.

After year by year, Darryl Wezy finally got a home; a place where he could stay and share together about the missions in music industry. It is Ivy League Music, a Jakarta-based music promotion and label (or whatever) which have chosen to believe in Darryl Wezy’s music for his distinctive musicality among the other soloists in Indonesia.

Darryl Wezy is a Jakarta based singer-songwriter and grew up with a lot of music references since he was a kid and influenced by his parents addiction towards 70s music. He found his passion in music after watching MTV in the 90s and he starts to collect cassettes ever since. He stated that his music has been influenced mostly by The Beatles, The Beach Boys, The Mamas and The Papas, The Free Design, Pulp, Ash, The Cardigans, Weezer, The Concretes, The Lightning Seeds, The High Llamas, Sondre Lerche, Sufjan Stevens, SORE, and White Shoes And The Couples Company.


ABOUT THE SONGS

1. Imaginary Hill

When you live as well as the youngsters in the world, you may forget what we called conspiracy. To live in the society, there are a lot of conspiracies created that pointed for us; the youngsters. Sometimes we hate to say that our leaders did not perfect; corruption everywhere, media power leads the politicians to show off their power to the audiences. It shows that power only gives to corrupt. So, if they could make a conspiracy, so do we. Mostly of us might have been brainwashed by sounds and sightings. But what we need is a little faith after all. If it is possible, maybe we can use a little faith to make another conspiracy back.

2. Automatic High

In friendships, some people tend to be someone else. Sometimes friend is not what friend should be. It’s totally freak to fake in friendships. You’re just walking between the lines and you won’t reach the right one. How can you be happier without your true best friends around you? Meanwhile everyone knows that you’re a faker. That would be the worst thing ever if you’re still doing this to everyone.

3. Maze of Fears

We know that we have been considering the fears since a kid. You might be afraid with the ghost, the monsters, illness, the fakers, the smart asses, the insects, a serial killer, lightning and thunder, shark, sting ray, sea urchin, darkness, empty room, or even with a doll. People always have problem, but some of them have their own ways to solve it. I think if we want to stay alive, we can’t expect to live easier without defeat our fears in every maze.

4. Perfection Will Stab Your Back

To face the envious from people around you is not easy. They will always try to offer something that leads you to the fall. Perfection is something that has been manipulated for our life, including in our friendship and relationship. When you want these things work perfectly, you will see a disappointment for real soon. It is because The Devil has tricked you actually. What we learnt after all, just don’t expect too much with perfection or comfort zone. It’s a curse that covered by silver lining.

5. Northern Star

Broken hearted is the hardest thing we had. Losing your identity until you have a desire to die might be so stupid and cheesy thing nowadays. But some of us are still fighting with this phase. Why don’t we give ourselves a support? So they realize that we are not alone to find our soul that already flown away up there; Northern Star.

6. Smile through Your Sorrow

Bully and violence always happen to those who think they have no power to fight against. Sometimes we don’t know how to support them. But sincere heart and love at least will make them smile through their sorrow.

7. Wolfie

Relationship is quite complicated. Possessive and sense of belonging could be better or even worse. It is bitter to face someone who you loved never gives you love back. Unfortunately, when a careless jumps off through your patience, then BOOM… you are a monster in your love life. It sucks when you finally call them a pet’s name instead of ‘baby’ or ‘honey’ to show your anger in a satire way.

8. The War Is Over Now

For a good reason, we had empathy for every freedom which has been defeated by the evil. Another war is really worse, never been better. Kids, women, and men are killed by the fears just for a piece of plans. If only people always think about peace, maybe it is a better way to eliminate the evil inside them, or even us.

9. Fantasizing

Temptation from the drugs tends to drive us into the curiosity of fantasy. Maybe it is beautiful, but it is dangerous. People think once when they get a chance, but they think twice when they will get twisted chains. Surely, ignorance will always exist for those who stay with the drugs.

10. The Supernova

When you love someone but you frightened they won’t love you back, just remember one thing. Love is like a supernova. Just pretend that you are the star and will explode a lot of love someday. Being nothing to lose could break your fear for the love that won’t return your feelings back. But somehow, you can still be yourself and gain positivity with a lot of love that you had.

11. We Are The Stars

Youngsters are the nation’s expectation. In spite of this statement, sometimes we; as the youngsters, grew up by the pessimistic ideologies around us. It doesn’t mean I am trying to influence you with a radical movement, but here we are… Youngsters should be stronger than the pessimistic statements around them. Just believe even people think it is impossible to happen. Because at the end, what you believed in the past will bring you to your life of nowadays.

0

PRESS RELEASE: DARRYL WEZY – AUTOMATIC HIGH

AutomaticHighcoverofficialnewresized

Darryl Wezy, born in Jakarta, July 5th 1989 and grew up musically since he was kid, influenced by his parents addiction towards 70s music. He found his passion in music after watching MTV in the 90s and he starts to collect cassettes ever since. His stage name, Darryl Wezy, is a pseudonym name that he got when he was daydreaming at high school during recess time. “There’s no reason why I chose Darryl Wezy, but I would like to use this name when I become a musician someday.” said this 22 years old musician.

He stated that his music has been influenced mostly by The Beatles, The Beach Boys, The Mamas and The Papas, The Free Design, Pulp, Ash, The Cardigans, Weezer, The Concretes, The Lightning Seeds, The High Llamas, Sondre Lerche, Sufjan Stevens, SORE, and White Shoes And The Couples Company.

Darryl Wezy has just released his first single “Automatic High” on January 1st 2012 through site A Music Network and exclusively free download through Rollingstone Indonesia website. “Automatic High” tells about how a person is facing a fake friendship and should be able to survive and find a new spirit in any way. The lyrics tend to be satire, because Darryl was trying to emphasize the disappointment without having to be over dramatic.

He announced the date release of his debut album might be around Fall 2012. The album will be titled “Maze of Fears”. “Maze of Fears consists of 11 songs telling about how to encounter your fears in relationships, family, friendships, cultural issues, and how to gain self empowerment and motivation for ourselves.” explained Darryl.

The album was successfully realized after Darryl participated in A Music Network, music audition program, in which five acoustic songs offered by him successfully set aside tens of other participants. And now the five acoustic tracks have expanded to 11 songs arranged with producer Aghi Narottama (Janji Joni, KALA, The Forbidden Door, ONROP! Musikal, Negeri 5 Menara) and a string section assisted by Alvin Witarsa. In his live performances, Darryl Wezy will be performing in a full band consisted of Ganesha Pratama (Guitar), Ridwan Yuniardhika (Lead Guitar), Anzarra Djahran (Keyboard), Efra Pratama Harya (Bass), and Aidil Akbar (Drum).

Among the other bands and singers that have sprung up in the music industry Indonesia, Darryl Wezy is one of the soloists who dares to explore more in each arrangements in his songs. To describe the album may be described with the phrase: “The big dreams of a person arranged with Chamber Pop and a little touch of cinematic.”

CLICK HERE FOR FREE DOWNLOAD:

Darryl Wezy – Automatic High

The trees on the street
Laughing like the beasts
I’m begging they are dancing
Entertain me, and stop look at me like this

Some people are freaks
Being fake in friendships
I think I found what they need
I chose to leave and I’m going round and round

It’s gone, I’ll be fine
I could fly, and it’s automatic high
If it’s fine, I could say with my automatic mouth

The wind on the hills
It’s blowing my fear
Hysterical by self absorbed here!
You tout so gleam
And I started to scream like a kid

Somebody told me
I should be like this
Accepting what people think
It’s about me
And it’s just small things I could see

It’s gone, I’ll be fine
I could fly, and it’s automatic high
If it’s fine, I could say with my automatic mouth

I learn it everyday, I do!
If only I could say that it’s true
To stay in circle of these fools
If only I could breath, I’ve been through!
I can’t hold… anymore…
I’ve been through… for survive…
Without you… I will be just fine!

Versi Bahasa Indonesia:

7 Januari 2012 lalu Darryl Wezy, musisi muda berusia 22 tahun asal Jakarta merilis single pertamanya yang berjudul “Automatic High” secara ekslusif dan bisa diunduh gratis lewat situs Rollingstone Indonesia. Lagu ini adalah single pertama dari album perdana Darryl Wezy ’Maze Of Fears’ yang akan rilis sebentar lagi. Lagu “Automatic High” sendiri bercerita tentang bagaimana seseorang menghadapi sebuah fake friendship dan harus bisa bertahan serta mencari semangat baru dengan cara apapun. Liriknya cenderung satir, karena berusaha menekankan kekecewaan tanpa harus dramatis.

Album ini berhasil diwujudkan setelah usaha Darryl Wezy berpartisipasi dalam sebuah program audisi di A Music Network, dimana lima lagu akustik yang ditawarkan olehnya berhasil menyisihkan puluhan peserta lain karena dinilai memiliki kualitas, potensi serta kejujuran bermusik oleh tim juri. Dan sekarang lima lagu akustik tersebut telah berkembang menjadi 11 lagu yang diaransemen ulang oleh Aghi Narottama (Janji Joni, KALA, Pintu Terlarang, ONROP! Musikal) selaku produser dan string section dibantu oleh Alvin Witarsa. Dalam penampilan live-nya, Darryl Wezy tampil dengan konsep full band diperkuat oleh Ganesha (Guitar), Anzarra Djahran (Keyboard), Efra Pratama Harya (Bass), dan Aidil Akbar (Drum).

Darryl Wezy lahir di Jakarta pada tanggal 5 Juli 1989 dan tumbuh di keluarga yang menyukai musik. Darryl menemukan passion-nya di musik ketika menonton MTV di tahun 90-an sehabis pulang sekolah dan sejak saat itu dia mulai mengumpulkan kaset dan CD. Nama Darryl Wezy sendiri adalah nama pseudonym yang ia dapatkan waktu melamun di kelas. “Nggak ada alasan khusus kenapa Darryl Wezy, tapi saya senang aja dengan nama ini. Belum ada yang punya, dan waktu itu saya janji akan memakai nama ini ketika saya menjadi musisi suatu hari nanti.” jelasnya.

Dari segi musikalitas, Darryl banyak mendapatkan pengaruh dari musik Alternative, Britpop, Folk, dan juga Indie Pop seperti The Beatles, The Beach Boys, The Mamas and The Papas, The Free Design, Pulp, Ash, The Smashing Pumpkins, The Cardigans, Weezer, The Concretes, The Lightning Seeds, The High Llamas, Sondre Lerche, Sufjan Stevens, SORE, dan White Shoes And The Couples Company.

“Maze of Fears” berisi sebelas lagu yang menceritakan tentang bagaimana menghadapi ketakutan – ketakutan yang ada di dalam diri seseorang dan bagaimana memberdayakan diri sendiri serta membangun motivasi. Album ini rencana akan dirilis dalam waktu dekat di bawah IVY League Music Promo & WHATEVER!, sebuah rumah produksi, promosi, dan distribusi asal Jakarta milik Mondo Gascaro (ex SORE) dan Sarah Glandosch. Kini single ‘Automatic High’ dapat diunduh secara cuma – cuma melalui situs resmi www.ivyleaguemusic.com milik IVY League Music. Selamat menikmati!

Regards,

Sarah Glandosch
Promotion Manager & Media Relations
IVY League Music Promo & WHATEVER!
Email: sarah.glandosch@gmail.com
Website: www.ivyleaguemusic.com
Twitter: @sarahglandosch @IVY_leaguemusic